• Slide1

  • Slide2

Välillä työmaalla tuntuu oikeastaan aika masentavalta. Vikoja ja virheitä tulee vastaan tuon tuosta ja blogikirjoituksia onkin aiheesta luvassa jatkossa.

—–

On sanomattakin selvää että remonttikohteissa vikaantuneisiin rakenteisiin törmää säännöllisesti mutta erityisen ikävältä tuntuvat virheet uudessa rakennuksessa. Tämänkertaiset esimerkit ovat tilaelementtitalosta jossa olen toiminut vastaavana työnjohtajana. Talotoimittajan ongelmien takia hoidimme myös virheiden korjauksia sekä rakennuksen sisätyöt, ulkovuoren ja kuistien rakenteet valmiiksi työmaalla. Tässä muutama esimerkki kohteesta:

 

Höyrynsulku kuuluisi asentaa sisäpintaan LÄMPIMÄLLE puolelle. Esimerkkikohteessa talotoimittaja oli ”oikaissut” sivuseinän höyrynsulun välipohjaliitoksessa ulkopintaan tuulensuojalevyn alle! Poistimme tuulensuojalevyn ko. kohdalta, leikkasimme höyrynsulun pois ja asensimme tuulensuojan takaisin. Varsinainen lisätyö oli kuitenkin talon sisäpuolella jossa ko.liitos jouduttiin tiivistämään 3 x 50mm polyuretaanilevyillä ja PU-vaahdolla sekä liittämään höyrynsulut tähän levytykseen.  Kymmenien tuntien lisätyö pelkästään piittaamattomuuden takia 🙁

Höyrynsulun epäjatkuvuusongelmia myös päätyseinässä. Ulkoseinän päällä olevien välipohjapalkkien välistä puuttuvat lämmöneristeet.

 

 

Lattian kipsivaluun oli asennettu lattianlämmitysputkisto. Suunnitelmista poiketen valu oli tehty myös uunien/hormin alle ja kaiken lisäksi lattialämmitysputkistoa oli LVI-suunnitelmista poiketen myös asennettu tälle alueelle 🙁 Ylimääräistä harmia työmaalle – valitettavasti.

 

Pohjamaalausta ei kannata tehdä mikäli kittausta ei ole ensin hiottu. Tästä on työläs jatkaa valmiiseen pintaan…

 

 

Rakennusaikainen suojaus pitäisi varmistaa huolellisesti. Viistosateen vedet tulevat sisälle ulko-oven alta. Kuivattamalla tästäkin selvittiin…

 

 

Tässäpä päivän esimerkit yhdestä kohteesta. Antaa ajattelemisen aihetta. Nämäkin virheet ovat pääosin seurausta piittamattomasta asenteesta.